School Blog

Läsåret 2021/22

Höstterminen 2021

Läsårets första skoldag: onsdag 18 augusti (IES Solna's första dag!) 
Höstlov: 1–5 november (vecka 44)
Terminens sista skoldag: tisdag 21 december

Vårterminen 2022

Terminens första skoldag: onsdag 12 januari
Sportlov: 28 februari–4 mars (vecka 9)
Påsklov: 11–15 april (vecka 15) till 18 april. (vecka 16)
Lovdag: torsdag och fredag 26 / 27 maj (klämdag Kristihimmelsfärdsdag)
Läsårets sista skoldag: fredag 10 juni

Välkommen till vår digitala rundtur

Välkommen till vår digitala rundtur

Till skolstarten i augusti 2021 slår vi upp portarna till IES Solna. Skolan ligger i området Ingenting och arbetet pågår för fullt med att bygga om fastigheten till en modern skola anpassad för lärande. När skolan är fullt utbyggd kommer den ha fyra klasser i varje årskurs - från årskurs fyra till och med årskurs nio.

Är ni nyfikna på hur IES skolor är? Ta er gärna tid att besöka oss via en digital rundtur på några av våra andra skolor. Här finns det ett antal filmer som ger er en inblick i vad vi, våra elever och deras föräldrar tycker är viktigt för att skapa en bra skola.

Antagningsprocessen

Antagningsprocessen

Antagningsprocessen för skolstart i augusti 2021 närmar sig sitt slut allt eftersom vi får bekräftelser från föräldrar som fått erbjudande om plats till sina barn och ungdomar. Om ni inte fått något erbjudande ännu, betyder det att klasserna i aktuell årskurs fyllts innan vi kommit fram till er plats i kön. Dock vet vi genom lång erfarenhet från att öppna och driva skolor att barn, ungdomar och deras föräldrar kan komma att ändra sig eller kanske flytta vilket leder till en ny bostadsort.

Om en plats då blir tillgänglig, kommer vi självfallet kontakta er som står först i tur och erbjuda er en plats.

Digital Välkomstaktivitet maj 4

Öppet kväll 4 maj 2021 - 18.00 - 19.30

Kära studenter och vårdnadshavare,
Under vanliga omständigheter skulle vi snart vara organisera en öppen dag för att besöka er alla som förberedelse inför vår skolstart i augusti 2021. Våra liv är inte  normalt just nu och därför att  vi behöver återigen att anpassa oss med den virtuella världen som vårt sätt kommunikation.

Jag är stolt och gärna att bjuda in dig till en kort virtuell öppet hus den 4 maj mellan 18.00 - 19.30. Vi ska presenterar information om vår skola och vad du kan förvänta oss som föräldrar och studenter som börjar vi vår  "learning journey" tillsammans.
Kvällen är för alla att delta, både studenter och deras familjer, och det kommer att finnas några möjligheter till frågor efter presentationerna.
Vi ser fram emot att träffa dig snart!

Från rektorn

We welcome our new Assistant Principal - Mr Angelos Antonopoulos

IES Solna Assistant Principal

Kära vårdnadshavare och elever hos IES Solna

Jag är väldigt stolt och glad att tillkännage vår nya biträdande rektor, Mr. Antonopoulos. Jag överlämnar åt honom att introducera sig.

Jag heter Mr. Angelos Antonopoulos, den nyutnämnda biträdande rektorn på IES Solna. Jag kommer från Grekland, där jag examinerades som specialpedagog med inriktning på ADHD och ASD. Strax efter att jag fått mitt diplom flyttade jag till Stockholm och blev en del av IES-familjen. Som specialpedagog blev jag en del av teamet som öppnade IES Tyresö år 2014. Jag fortsatte min karriär i Storbritannien under två år som grundskollärare  i  London, för elever med särskilda behov. När jag återvände till Stockholm år 2017 hade jag turen att få vara med och öppna ännu en IES-skola, den här gången i Årsta. Jag hade ett tätt samarbete med Ms. Gavin som skolans specialpedagog, där jag ledde avdelningen för särskilda behov. År 2021 fick jag möjligheten att anta rollen som tillförordnad vice rektor i IES Årsta.

Jag ser fram emot att jobba i IES Solna som en del av vår starka ledningsgrupp. Min främsta fokus kommer vara i att skapa och vårda en lugn och trygg inlärningsmiljö för våra elever. Jag ser fram emot att hjälpa Ms. Gavin med att leda våra elever och personal med att nå deras fulla potential.

Sidor